Produkty - Przetwory warzywne - Craftbox

Przetwory warzywne

Produkt przygotowany wg tradycyjnej receptury, z warzyw pochodzących z ekologicznej uprawy w Folwarku Wąsowo. Złoty Medal Targów Smaki Regionu 2016, Wyróżnienie Natura Food 2018. Idealna porcja na raz!
Barszcz Wąsowski
Ekologiczne borowiki suszone pozyskujemy jedynie z lasów, w których nie były stosowane środki chemiczne. SKŁAD: Ekologiczne borowiki szlachetne (Boletus edulis) 100%
Borowiki suszone EKO
Produkt przygotowany wg autorskiej receptury, z warzyw pochodzących z ekologicznej uprawy w Folwarku Wąsowo, z dodatkiem malin, które wypełniają słoiczek smakiem lata.
Buraczki z truskawkami
Przetwory Piwniczki Babuni produkowane są tylko z wyselekcjonowanego surowca, który jest pozyskiwany od lokalnych dostawców z regionu Borów Tucholskich. Skład: buraki ćwikłowe, korzeń chrzanu, ocet, cukier, sól.
Ćwikła staropolska (z chrzanem)
Gorący taniec papryczek chilli ze słodką papryką, z przewagą tych pierwszych. Propozycja dla miłośników pikanterii w kuchni. Doskonałe jako sos, marynata do mięs czy dodatek do kanapek.
Czyli chilli
Produkt przygotowany wg tradycyjnej receptury, z buraków pochodzących z ekologicznej uprawy w Folwarku Wąsowo. Drobno utarta sałatka z dodatkiem chrzanu to idealny dodatek do zimnych mięs i wędlin, a w kuchni wegetariańskiej np do dań z wędzonego tofu.
Ekologiczna Ćwikła
Przetwory Piwniczki Babuni produkowane są tylko z wyselekcjonowanego surowca, który jest pozyskiwany od lokalnych dostawców z regionu Borów Tucholskich. Skład: koncentrat buraczany (70%), woda, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przyprawy.
Koncentrat barszczu czerwonego
Składniki: cebula czerwona 73,4%, woda, cukier trzcinowy, sól, papryka ostra.
Konfitura z czerwonej cebuli
Idealnie dobrane składniki przejawiają się w intensywnym aromacie, niezapomnianym smaku i przyjemnej teksturze. Pasta świetnie komponuje się z bruschettą, makaronami czy tartą, lub jako dodatek do świeżego pieczywa.
Manufaktura Łagowski – Pasta pomidorowa
Marchew z cenulą w chilli i imbirze
Marchew z cenulą w chilli i imbirze
Borowiki są jednym z najbardziej poszukiwanych grzybów jadalnych. Do słoików wkładamy jedynie zdrowe, ręcznie wyselekcjonowane okazy. SKŁAD: Ekologiczne borowiki szlachetne (Boletus edulis), woda, ekologiczny ocet, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczna cebula, sól, ekolog...
Marynowane Borowiki EKO
Grzyby pochodzą z borów dolnośląskich, w których nie były stosowane opryski chemiczne. SKŁAD: Ekologiczne maślaki (Sullius luteus lub Sullius variegatus)(60%), woda, ekologiczny ocet, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczna cebula, ekologiczna marchew, sól, ekologiczne przyp...
Maślaki marynowane EKO
Esencja warzywna powstała z miłości do kolorowych i świeżych warzyw. Przygotowana w postaci pasty idealnie komponuje się z pieczywem, a także wyśmienicie wzbogaca smak sosów i zup.
Mus 7 warzyw
Niezliczona ilość doznań smakowych. Fuzja ostrości, słodyczy, kwasowości. Absolutne niebo w gębie w postaci ciemnego, aromatycznego sosu. Zastosowanie szczególnie do mięs.
Niebo w gębie
Niebanalny smak zielonych oliwek wraz z aromatycznym czosnkiem i szpinakiem to doskonałe połączenie. Pasta znakomicie smakuje się z bruschettą, makaronami oraz tartą.
Pasta oliwkowa